Vuoden agilitykoira kilpailu

Sivut päivitetty 29.1.2012

1. Vuoden agilitykoira kisassa on kaksi sarjaa, Vuoden agilitykoira ja Vuoden agilitytulokas, joissa koirat kilpailevat taso- ja kokoluokista riippumatta. Suomen pyreneläiset ry:n Vuoden agilitykoiran arvo myönnetään korkeimman kokonaispistemäärän saavuttaneelle koiralle ja Vuoden agilitytulokkaan arvo myönnetään korkeimman kokonaispistemäärän saavuttaneelle koiralle, joka on startannut ensimmäisen virallisen kilpailustarttinsa kyseisen kalenterivuoden aikana.

2. Vuoden agilitykoira ja agilitytulokas –kilpailuun voivat osallistua kalenterivuoden aikana agilityn yksilökilpailuihin osallistuneet pyreneittenpaimenkoirat ja pyreneittenkoirat, joiden ohjaaja tai omistaja on Suomessa asuva Suomen pyreneläiset ry:n jäsen kilpailuvuonna.

3. Pisteitä laskettaessa huomioidaan enintään viisi parasta tulosta (peruspistetaulukko) ja mahdollisesti kertyneet lisäpisteet (lisäpistetaulukko). Hyppyratojen tuloksia hyväksytään mukaan enintään kaksi. Pisteitä saa ainoastaan Suomen agilityliitto ry:n virallisista Suomessa järjestettävistä kisoista siten, että KV-kisoista huomioidaan vain yhteistulos. SM- ja maajoukkuekarsintakilpailujen tuloksia ei huomioida peruspistetaulukossa.

4. Maailmanmestaruus- tai Pohjoismaidenmestaruuskilpailuissa yksilökilpailussa Suomea edustanut mitalin voittanut koira valitaan Vuoden agilitykoiraksi, riippumatta sen keräämästä pistemäärästä tai siitä, onko koiran ohjaaja tai omistaja Suomen Pyreneläiset ry:n jäsen. Mikäli mitalisteja on useampia, titteli jaetaan kaikille.

5. Jokainen osallistuja valitsee ja laskee itse tulokset valmiiksi. Tulokset lähetetään ko. kilpailuvuotta seuraavan vuoden 31.1. mennessä jäsenjulkaisussa tai internetissä ilmoitettuun osoitteeseen. Suomen Pyreneläiset ry:n hallitus voi päättää pidentää tulosten lähettämisaikaa.

6. Tulosten oikeellisuus on todistettava kilpailukirjan kopiolla, kilpailulipukkeen kopiolla tai esimerkiksi Sporttikoira rekisterin, Koiranetin tai ASB-lehden tuloksista selvästi merkiten. Myös sijoitukset on oltava selvästi nähtävissä.

7. Epäselvästi merkityt tai muuten epäselvät tulokset hylätään. Hylättyjä tuloksia ei voi korvata.

8. Mikäli useampi koira saa saman kokonaispistemäärän, ratkaistaan voittaja ensin laskemalla kilpailujen sijoitukset yhteen ja pienimmän luvun saanut koira voittaa. Jos pisteet ovat edelleen tasan, voittaja arvotaan.

9. Suomen pyreneläiset ry palkitsee kummankin sarjan voittajat kunniakirjalla


Peruspistetaulukko

Tulos 3lk.(agi/hyppy) 2lk.(agi/hyppy)1lk.(agi/hyppy)
0 10 98
0,01-5 8 76
5,01-5 5 43
yli 10 0 00


Lisäpistetaulukko


Luokkanousu ainoastaan kolmella kilpailulla2p
SERT tai SERT-H1p
FI AVA tai FI AVA-H2p
Piirinmestari 15p
Piirinmestari 24p
Piirinmestari 23p
Oikeus ossallistua SM-kilpailuiden yksilökilpailuun2p
SM-17p
SM-26p
SM-35p
Oikeus osallaistua maajoukkuekarsintoihin2p
MM-karsinnoissa sij.1-410p
Osallistuminen SM-kilpailuidenyksilökilpailuun1p
Osallistuminen maajoukkuekarsintoihin1p
tulostettava versio