TERVEYSKYSELY

NYT voit täyttää terveyskyselyn helposti yhdistyksen nettisivuilla!

Terveyskyselyn tavoitteena on kerätä tietoa rotujemme terveydentilasta mahdollisimman kattavasti.

Rotujemme terveys on jokaisen rodun harrastajan ja kasvattajan yhteinen tavoite. Jalostustoimikunnan tavoite on lisäksi avoimuuden lisääminen. Jotta rotujemme terveystilannetta voidaan seurata, ja tätä tietoa kerätä ja jakaa kaikkien saataville, on kyselyyn vastaaminen ensiarvoisen tärkeää. Rotujemme terveystietoja tarvitaan myös Jalostuksentavoiteohjelman (JTO) päivittämiseen.

Toivomme kyselykaavakkeen täyttämistä niin jalostuskoirilta kuin tavallisilta kotikoiriltakin, myös jo edesmenneiden koirien tiedot ovat tervetulleita.

Jos omistat useamman kuin yhden koiran, täytä oma kaavake jokaisesta koirasta.

Jos haluat päivittää koirasi tietoja, voit lähettää päivitetyt tiedot sähköpostilla: terveyskysely@suomenpyrenelaiset.fi

Terveyskyselyn tulokset

Kennelliiton KoiraNetissä näkyvät vain viralliset tutkimustulokset ja Kennellliiton jäsenten ilmoittamat koirien kuolinsyyt. Terveyskysely kattaa myös kaikki ne sairaustiedot, jotka eivät näy KoiraNetin jalostustietojärjestelmässä. Roduilla ilmenee erilaisia perinnöllisiä sairauksia ja näitä tietoja jalostustoimikunta kerää terveyskyselyn avulla.

Pyreneläisten terveyskyselyn koosteet (31.12.2019 mennessä vastatut) löytyvät nyt oheisista linkeistä:

Terveyskyselyn kooste PYRENEITTENPAIMENKOIRAT
Terveyskyselyn kooste PYRENEITTENKOIRAT

Jos sinulla on jotain kysyttävää, voit lähettää sähköpostia koko jalostustoimikunnalle: jalostustoimikunta@suomenpyrenelaiset.fi

Jatka terveyskyselyyn tästä.

Kiitos yhteistyöstäsi rodun hyväksi!

Terveisin,
Suomen Pyreneläisten jalostustoimikunta

tulostettava versio